top of page
Søk
  • Forfatterens bildeBjarki Reyr

Sløser du penger på skadereparasjoner?

Det kan være kostbart å vente med å iverksette tiltak inntil skaden har skjedd. Det finnes flere rimelige driftsrutiner som kan hindre kostbare skader, dessuten er forebyggende vedlikehold generelt langt rimeligere enn reparasjon av oppståtte skader. Det kan derfor være mye å spare på å pleie eiendommen på riktig måte.

Teglvegg som har sklidd ut på bygning fra 1800 tallet.

Fukt- og vannrelaterte skader koster samfunnet store summer hvert år og mange av disse skadene kunne vært unngått. Det lønner seg å følge med på at både rørsystemer og bygningsdeler til håndtering av overvann, fungerer som tiltenkt.


Skaden på bildet til høyre oppstod på grunn av tett nedløpsrør. Når vannet ikke blir ledet bort på en riktig måte, så finner det en annen farvei. Slikt medfører ofte skader i takkonstruksjon, fasader eller grunnmur, noe som kan være svært kostbart å reparere.


Hvilke rutiner som er nødvendige avhenger av eiendommens utforming og materialvalg. Rutiner og vedlikeholdsplaner må derfor tilpasses eiendommen, men når planene er på plass kan de normalt benyttes over flere år. Kostnader ved planlegging og utførelse av skadeforebyggende tiltak, koster en del mindre enn selve reparasjonen og det er derfor mye å spare på riktig drift og vedlikehold av eiendommen.


284 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


Innlegg: Blog2_Post
bottom of page